Dekupaž tehnika

Decoupage je stara i popularna tehnika ukrašavanja raznih predmeta upotrebom salveta, rižinog papira ili decoupage papira u kombinaciji sa akrilnim bojama, posebnim lepkovima i lakovima. Decoupage tehnika je jedna od najstarijih tehnika ukrašavanja predmeta lepljenjem papirnih isečaka na materijale od drveta, plastike, keramike, metala.

Oni sa malo mašte i volje ovom tehnikom mogu potpuno da izmene izgled stana ili da učine gotovo sve što se može zamisliti. Kod ove tehnike cilj je postići da se isečci, motivi koje lepite potpuno uklope u pozadinu, tako da izgledaju kao da su slikani ili štampani na površini koju ukrašavamo.

Možete ukrašavati i menjati nameštaj, nakit, razne predmete – tanjire, čaše, činije, vaze, flaše – šta god vam padne na pamet i šta god smatrate da treba proći restauraciju. Naučite da na lak i jednostavan način osvežite stare i izanđale predmete koji su trebali da završe u smeću – na taj način nećete opteretiti kućni budžet, ali ćete dobiti gomilu novih, divnih predmeta koje pritom niko drugi nema.

Važno je znati da se ovom tehnikom možete baviti svi Vi sa potrebom za kreativnošću. Puno mašte, malo volje i spretne ruke!

Vikend škola Decoupage tehnike traje 2 puta po 4 časa, a cena iznosi 5900 dinara. Nije neophodno predhodno iskustvo.